Blog

Blog

Maandag 20 november 2017

PIJN BLIJFT AANHOUDEN -Wat kan ik doen?

‘Wat als oefeningen en massage geen effect hebben?'

 

STIJVE NEK

RUGKLACHTEN

KNIEPIJN

HOOFDPIJN

 

Vannacht was ik weer in gevecht met mijn kussen. Ik ben er klaar mee. Geïrriteerd en vermoeid stap ik onder de douche en zet de warme straal precies op de pijnlijke plek in mijn stijve nek. Ik kan nog steeds mijn hoofd niet ver naar rechts draaien. Geen zin in mijn oefeningen vandaag. Het helpt toch niet.

 

Ken je dat? Het gevoel dat de pijn maar niet weg wil gaan?

Worstel jij al lang met een klacht en raak je daardoor gefrustreerd en vermoeid?

 

Onderzoek en praktijkervaring wijst uit dat psychische factoren een grote rol spelen bij pijn. Lichaam en geest werken samen. Gedachten, emoties en gevoelens kunnen een verminderde doorbloeding en verhoogde spierspanning veroorzaken waardoor klachten ontstaan of in stand blijven. Triggerpoints zijn het gevolg. Onbewust slaan wij mensen een hoop onverwerkte emoties en gevoelens op in ons lichaam. Je gaat anders ademen als je boos en gefrustreerd bent. Je gaat spieren aanspannen bij angst.

Kan de psyche dus ook lichamelijke klachten veroorzaken? Lees hier meer...

 

Maandag 7 december 2015

 

 

SPANNINGSKLACHTEN - Wat kan ik doen?

 

Stop! Blijf exact zitten hoe je nu zit en observeer je houding. Zit je voorovergebogen voor een computerscherm? Staan je voeten op de grond of heb je ze kruiselings onder de stoel. Of lig je onderuitgezakt op de bank? En je schouders? Zijn ze gespannen of ontspannen? Hoe is je ademhaling? Snel of langzaam, oppervlakkig of diep. Heb jij last van hyperventilatie,stress, vermoeidheid of slapeloosheid? Neem af en toe de tijd om bewust te ademen en ervaar de reinigende werking van de ademhaling. Een paar kleine oefeningen kunnen heel effectief zijn om spanning te verminderen. Lees meer...

Donderdag 3 september 2015

NEERSLACHTIGE EN DEPRESSIEVE GEVOELENS IN DE HERFST – Wat kan ik doen?

 

De krachten van de herfst zijn duidelijk voelbaar. De warmte van de zomer neemt afscheid. Koude en stilte worden merkbaar. De natuur begint zich terug te trekken. Gevoelens van verdriet en eenzaamheid, maar ook van wijsheid en moed.

 

De regen valt met windvlagen als een douche over het dakraam. De vakantie is voorbij. Mijn man is gaan werken en de kinderen zitten op school en het kinderdagverblijf. Ik zit alleen achter mijn computer en staar naar een foto. De foto van het kindje aangespoeld op het strand. Wat kan ik doen?

Herkent u dit gevoel? Lees meer...

Dinsdag 28 april 2015

PIJN IN BILTIJDENS HARDLOPEN – Wat kan ik doen?

‘Vindt u dat u het lichaam heeft van een hardloper?’

 

Mijn man heeft een zittend beroep. Net als vele andere mensen op deze wereld. Hij zit elke dag wat naar voren gebogen achter zijn computer. Sinds kort heeft hij heeft een nieuwe hobby. Hardlopen. Dit betekent bij mijn man dat hij naar de hardloopwinkel is gereden in zijn auto. En daar een paar nieuwe hardloopschoenen, hartslagmeter en GPS-horloge heeft aangeschaft.

 

PIJN

Na twee keer hardlopen heeft hij pijn. Pijn in zijn rechterbil. En soms ook in zijn heup, onderrug en de achterkant van zijn bovenbeen. En s’nachts schiet de verkrampende pijn soms zelfs door naar zijn voet. Herkent u deze pijn?

Lees meer...