Yoga & pilates

ZENSITIVE

Feel good feel free!

Yoga

Wat doet een regelmatige yogales of yogabeoefening bij Zensitive met jou?


We voelen ons elke dag anders. De enige constante factor in ons leven is verandering. Je yoga beoefening zou dat moeten ondersteunen. In een les ligt de nadruk op ontspanning en de ademhaling. Yoga is voor alle leeftijden en niveaus, omdat yoga uiteindelijk begint bij self care. Je hoeft helemaal niet lenig te zijn! Er zijn altijd aanpassingen op de houdingen mogelijk. Het gaat er om dat jij kan luisteren naar je lichaam.  Regelmatige yogabeoefening geeft balans in lichaam en geest. Het geeft ruimte om te ademen, verwerken, luisteren, bloeien en mee te bewegen met de veranderingen in je leven.


Luister naar je eigen wijsheid,

the body knows en dan komt het goed!

Lesrooster
Zwangerschapspilates

dinsdag avond om 19.00u-20.30u 
Aanmelden kan via https://www.inzentive.nl/aanmelden-pilates

Yoga & Pilates met Jessica

Pilates is een bewegingsmethode met als doel de spieren sterker, langer en flexibeler te maken. De oefeningen hebben een positief effect op buik - en bekkenbodem spieren met een sterke core en minder klachten aan nek, rug en schouders als resultaat. Bewegingen vallen samen met de ademhaling en worden zo gecontroleerd mogelijk uitgevoerd. Geen eindeloze saaie herhalingen, maar effectieve, kwalitatieve en leuke bewegingsseries dus!


In 1994 ben ik via familie in aanraking gekomen met de sportbranche. Sindsdien heb ik mij door jarenlange ervaring en opleidingen en cursussen weten te ontwikkelen tot personal trainer, voedingscoach & hormoontherapeut. De balans tussen de lichamelijke- en geestelijke gezondheid genieten de prioriteit. Maar uiteraard zijn resultaatgericht openheid en betrokkenheid niet minder aanwezig. Ze is een levensgenieter en altijd op zoek naar een uitdaging.


Meer informatie over personal training, pilates, zwangerschapspilates of voeding- en hormooncoaching, kijk dan op de website www.inzentive.nl of stuur een email naar info@inzentive.nl


Lesrooster 

Maandag avond 18:15 tot 19:15

Yin yoga ( een rustige vorm van yoga waarbij de poses langere tijd worden vastgehouden en zich richt op het bindweefsel en meridiaan punten)


Maandag avond 19:45 tot 20:25

Vinyassa flow: Hier bewegen we in een vloeiende manier door de poses


Donderdag avond 18:00 tot 19:00

Hatha yoga: Hier bewegen we ook op een vloeiende manier door de poses, maar houden deze wat langer aan


Donderdag avond 20:00 tot 21:00

Restoratieve yoga: een vorm van yoga waarbij we diepe ontspanning opzoeken om het herstellende vermogen van het lichaam te activeren


Liever een prive les, ook deze bied ik.

Groepsles €15

Priveles €30


Aanmelden of informatie over een proefles of abonnement, stuur dan een email naar yoga@natuurgeneeskundezensitive.nl


Yoga, yogatherapie  & mindfulness met Melissa

Sinds juni 2020 verzorg ik yoga lessen en dit doe ik met veel plezier en passie. Hiervoor heb ik 15 jaar lang als maatschappelijk werker gewerkt, 10 jaar in de acute psychiatrie en 5 jaar ambulante hulpverlening hierbij heb ik erg veel geleerd over de mens, de maatschappij en over mezelf.

Het sociaal werk zoals deze word verzorgt vanuit de reguliere hulpverlening paste niet langer bij mijn zienswijze en voelde ik me beperkt in de mogelijkheden om daadwerkelijk iets voor de mensen te betekenen. Dit heeft uiteindelijk bij mij geleid tot overspannenheid en ben ik in aanraking gekomen met yoga en mindfulness.

Na een mindfulness training in 2018 ben ik opgeknapt en is mijn liefde voor zowel yoga als mindfulness begonnen.

Het heeft me geleerd weer in contact te komen met mijn lichaam maar ook emoties, gedachten en gedrag waardoor ik nu een veel eerlijkere blik naar mezelf en andere heb, weet en voel ik weer waar mijn grenzen liggen.

In 2019 heb ik het besluit genomen om de yoga teacher training te volgen, daar is mijn liefde nog groter geworden en ben ik verder gaan leren. In juli 2020 heb ik mijn certificaat gehaald voor yin yoga (online) en basisleer van de Ayurveda.

Momenteel volg ik de opleidingen tot yoga therapeut/ coach en mindfulness trainer. En hoop ik de leer vanuit mindfulness en yoga over te kunnen dragen op andere.


Yogafilosofie

Yoga vertaald vanuit het Sanskriet (oude indiase taal) is verbinden, verenigen, beheersen en/of één maken. De yoga filosofie is een rijke en eeuwenoude traditie met meerdere stromingen/belevingen. Echter draait het bij elke vorm of stroming van yoga om het verbinden van lichaam en geest. Het leren kennen van je fysieke en mentale capaciteiten en deze door middel van asana’s (houdingen), pranayama (ademhaling), meditatie en nog vele andere methodes te verruimen en gewoonweg te leren zijn.

Het draait bij yoga dus niet enkel om lenigheid en gezondheid, al zijn dit natuurlijk mooie bijkomstigheden. Je zou yoga kunnen zien als een bewustwordingsproces en leefstijl, waarbij de aandacht op het zelf is gericht en diens verlangens, behoeften, grenzen etc. Vanwege het drukke gehaaste bestaan van vele mensen in het westen, zijn vele van ons de verbinding met onszelf verloren of is deze verstoord geraakt. We zitten teveel in ons hoofd, hebben weinig tot geen contact met ons lichaam en lopen onszelf maar wat vaak voorbij. Gelukkig word yoga steeds populairder en zijn er meerdere wetenschappelijke studies gedaan naar de werking van yoga op het algehele welbevinden van de mens. Graag neem ik je mee in de wereld van yoga en diens mogelijkheden voor jou. Tijdens mijn lessen staat verbinding, veiligheid en persoonlijke aandacht voorop. De lessen zijn daarom kleinschalig van maximaal 5 personen per les. 

ZENSITIVE

Feel good feel free!