LOSLATEN - Hoe doe je dat?

Blog

Vrijdag 2 oktober 2020

LOSLATEN - Hoe doe je dat?

 'Hoe accepteer ik verandering?' Hoe kan ik loslaten en wat levert het op?


SPANNING

VERDRIET, ANGST, FRUSTRATIE

ACCEPTATIE

LOSLATEN

Loslaten! Hoe doe je dat?


Soms wil ik wat ik nu heb vasthouden! Mijn fijne relatie met mijn man, mijn fitheid en gezondheid! Mijn nog net geen puberende kinderen, die de wereld aan het ontdekken zijn, maar nog wel even komen knuffelen met mama. Het mogen helpen van mensen als massagetherapeut en het ontwikkelen van mijn bedrijf Zensitive samen met fijne collega’s. Vrienden en familie en zo kan ik nog wel even doorgaan…Ik wil niet dat het verandert, maar het gebeurt toch. Ik kan het niet tegenhouden. Mijn kinderen worden groter, mijn huid wordt rimpelig, de wereld verandert in 1,5 meter afstand. Het kost veel energie om verandering tegen te gaan. Mijn spieren raken gespannen van het trekken en tegengaan en niet accepteren van verandering. Boosheid en frustratie, angst om uit mijn comfortzone te gaan. Wat als ik nooit meer een festival kan bezoeken of verre reis kan maken? Wat als mijn zoon straks alleen naar de voetbal fietst en een ongeluk krijgt?

Tips om los te laten


Angst voor verandering verkrampt, terwijl als je loslaat en meebeweegt … er  zoveel moois kan ontstaan! Denk maar eens aan een boom die in de herfst zijn bladeren laat vallen. Wat blijft er over? De stam, de knoesten, de basis, puur, authentiek en mooi! Je innerlijke zelf krijgt aandacht om te rusten en op te laden. Net als de natuur. Loslaten geeft ruimte en energie om te groeien. Wat ik zelf doe om los te laten is praten over de verandering met de mensen om mij heen. Wat mij ook goed helpt is mediteren. De ene keer is het vijf minuten even op bed liggen en voor me uitstaren en allerlei gedachtes de revue laten passeren totdat het rustig word in mijn hoofd en de andere keer ga ik ervoor zitten met een geurtje, kaarsje en kan ik wel twee uur bezig zijn. Ik voel de spanning in mijn schouders, ik word emotioneel, druk het weg, maar na een tijdje komen de tranen en dan word ik lichter en zeg ik dat ik goed ben en vrij ben en voel me dankbaar, een warme gloed. Elke dag is het anders. Bewegen in de natuur is ook zo’n methode die werkt. Soms voel ik een oerkracht bovenkomen tijdens het hardlopen in het bos en soms irriteer ik me aan de roker voor mij en lukt het niet en komt frustratie boven en geef ik mij over aan een onafgemaakt rondje, die eindigt in een wandeling, maar wel opluchting geeft. Als masseur gebruik ik dezelfde technieken. Ik werk met energie, spierspanning, triggerpoints, focussing op pijn en vastzittende spieren. Jij als klant hoeft alleen maar los te laten, je controle over te geven. Ik gebruik lichaamsgerichte methodes waarbij ik jouw de controle laat vergroten bijvoorbeeld. Je beweegt onbewust mee en houd je arm omhoog, dus ik vraag je je schouders nog meer aan te spannen en net zolang totdat je wel los moet laten. Of ik vraag je diep in te ademen op een pijnlijk punt op je rug en wanneer je uitademt zet ik druk en zorg dat de bloedtoevoer en energie de spanning en afvalstoffen vanzelf weer worden meegenomen door je bloed en de rugspier loslaat en ontspant!


Nieuwsgierig geworden?

Wil je meer weten over loslaten en wat een natuurgeneeskundige behandeling voor jouw energie, triggerpoints en spanning kan doen? Laat dan je emailadres achter op de website en je ontvangt regelmatig nieuwe blogs, video’s, podcasts en nog veel meer interessante informatie over natuurlijk genezen!