Bindweefselmassage & cupping

Bindweefselmassage & Cupping


Een bindweefselmassage is eigenlijk een soort reset van lichaam & geest. In je bindweefsel zitten namelijk meer dan 150.000 kilometer aan zenuwbanen. Dat is vier keer de wereld rond. Deze zenuwen zorgen voor de communicatie in jouw lichaam. De kwaliteit van deze communicatie zorgt ervoor dat jij je goed kan bewegen, dat je organen functioneren en dat je zintuigen en hersenen doen wat ze moeten doen.

Met het behandelen, kneden, vastpakken, draaien en rollen van de huid kunnen deze verklevingen worden verholpen. Dit kan best pijnlijk zijn. De onderste huidlaag word als het ware wat gescheurd waardoor er meer bloed naar deze plek toegaat en het natuurlijk herstellend vermogen ervoor zorgt dat zenuwbanen worden gerepareerd.


Het resultaat is verbluffend! 


Cupping is een methode waarbij cups worden geplaatst op de huid en vacuĆ¼m worden getrokken met een pomp. Hierdoor worden huid en spieren doorbloed en snel ontdaan van afvalstoffen. Cupping wordt vaak als aanvulling beruikt bij bindweefselmassage. Mensen met pijnlijke, stijve en stugge plekken kunnen veel hebben aan de cuppingmethode om het weefsel soepeler te maken.


Bindweefselmassage en cupping kan goed worden gebruikt bij rugklachten, ischias, spierpijn bij sporters en voor het losmaken van onbewust vastgehouden spanning en emoties