VITALITEIT-Drie verrassende redenen waarom bewegen zo gezond is

Blog

Vrijdag 19 februari 2021

VITALITEIT- Drie verrassende redenen waarom bewegen zo gezond is 'Wat is het voordeel van een personal trainer'


VITALITEIT

LEKKER IN JE VEL

ENERGIE

RELATIEVERBETERING

MINDER BLESSURES

LEKKER IN JE VEL

PERSONAL TRAINING

VITALITEIT! Drie verrassende redenen waarom bewegen zo gezond voor je is...


Schuif jij bewegen altijd voor je uit? Overal word je aangespoord om vooral te gaan sporten. Sporten is gezond en het maakt gelukkig. Je weet ook wel dat bewegen gezond is voor lichaam en geest en toch besluiten veel mensen om niet of slechts af en toe te sporten. Ik ga niet sporten, omdat ik geen tijd heb, te moe of te druk ben, een hekel heb aan sporten, te gestrest ben of er niet goed uitzie. Welke leugens vertel jij jezelf om voor jezelf goed te praten dat je eigenlijk veel te weinig beweging krijgt?

Bewegen is een kleine moeite waar je veel voor terug krijgt!


Misschien is het tijd om anders naar beweging en sporten te kijken! Je lichaam is gebouwd om te bewegen. Het hoeft niet perfect, niet lang en je hoeft er niet veel tijd voor uit te trekken en er niet perfect uit te zien. Sporten is een kleine moeite waar je veel voor terug krijgt! Door slechts een half uur tot een uur te bewegen kun je al profiteren van alle geweldige effecten, die beweging oplevert in jouw leven!


KLIK HIER EN BEKIJK DE VIDEO

Waarom ik investeer in een personal trainer?

Vitaliteit is mijn passie! Ik hou van energie, ik werk met energie en ik wordt ontzettend blij van energie! Eigenlijk ben ik altijd op zoek naar vitaliteit in mijn leven. Beweging en sporten is daarbij essentieel. Genetisch gezien heb ik aanleg voor depressie en mijn zelfvertrouwen lijkt misschien groot, maar dat is het stiekem toch niet. En daarbij komt dat ik ook nog een perfectionist ben en dus best ijdel en kan me dus zorgen maken over wat anderen van mij vinden. Veel energie heb ik wel. Dat maakt dat ik met sporten en bewegen snel te veel wil. Ja, en dan ontstaan blessures door verkeerde techniek, houding of totaal gebrek aan motivatie, omdat het resultaat niet is wat ik ervan wil. Personal training is voor mij een uitkomst.

De belangrijkste redenen voor mij om te investeren in een personal trainer:


 • Tips over houding & techniek
 • Voorkomen blessures
 • Vragen kunnen stellen
 • Effectiviteit van de training is groter
 • Motivatie
 • Variatie in training
 • LOL

1. Je wordt er slimmer van 


Bewegen stimuleert je geheugen en plan- en strategische vermogen. Drie tot vier keer per week bewegen leidt tot betere studie- en werkresultaten. Bewegen zorgt voor een verbeterde doorbloeding van het brein. Ze noemen het ook wel de ‘Pokon’ voor je brein waardoor het gehalte aan dopamine, serotonine en endorfine verhoogt wordt. Hierdoor ontstaat minder stress, een beter humeur en een versterkte focus en meer  zelfvertrouwen.


2. Het geeft energie


Sporten kost toch juist energie? Ja, je hebt gelijk. Energie krijg je binnen door te eten, drinken en ademen. Tijdens het sporten spreek je deze energie aan om je spieren te laten werken. Tegelijkertijd zorgt de beweging er echter voor dat deze energie gaat stromen. Vergelijk het met een tuinslang. Als je de plantjes water wil geven, dan moet er wel

 genoeg water door de slang stromen. Als je de kraan niet openzet of er een knik in de slang zit , dan komt er ook geen water uit de slang. Bewegen maakt dat de energie gaat stromen en jij je dus energieker gaat voelen. Heb jij last van vermoeidheid, slecht slapen, piekeren of een opgezette buik? Dan helpt bewegen heel goed. Bewegen laat je hartslag omhoog gaan, je bloed wat harder stromen en verhoogt je stofwisseling. De energie stroomt waardoor alle processen en functies in je lichaam en zelfs je herstellend vermogen en afweer- en immuunsysteem verbeteren:

 • concentratie is beter
 • je slaapt beter
 • stimuleert je spijsvertering
 • stimuleert de werking van hart en longen

         ( verbetering energieopname en bloedcirculatie)

 • zorgt voor een gezond hart & sterke botten
 • voorkomt ziektes
 • verbetert je lichaamshouding en mobiliteit
 • It makes you feel good!

 

Stem je beweging wel af op de hoeveelheid energie die je hebt. Zit je tegen een burn-out aan of ben je overbelast of heb je andere klachten ga dan niet heel intensief sporten, maar onderzoek bij jezelf op welke manier van beweging en welke hoeveelheid jij het meeste energie krijgt.


3. Het verbetert je relaties


Ok, deze link lijkt misschien ver gezocht. Het is misschien ook niet wetenschappelijk bewezen, maar toch kan ik het uitleggen en ervaar ik dit zelf als één van de redenen die mij het meeste motiveert om te sporten! Ten eerste krijg je door te bewegen minder stress, een beter humeur en meer zelfvertrouwen. Een klant van mij gebruikte altijd de term ‘All-migthy’ als hij na een intensieve sportsessie zijn gevoel moest omschrijven! Het gevoel van power, kracht ,enorme energie en natuurlijk good looking! Ga maar na bij jezelf hoe jij je voelt. Het is zo’n verschil als je naar jezelf in de spiegel voor en na het bewegen. Dit verschil in gevoel straal je uit naar jezelf en je relaties Het is zelfs zo dat je als je meer beweegt hierdoor ook meer zin in seks krijgt en dat verbetert natuurlijk ook de relatie met jezelf en je partner.  Daarnaast is sporten en beweging uitermate geschikt om samen te doen. Het is een verbindende factor. Je komt de buurvrouw tegen die ook haar hond uitlaat of je maakt samen een afspraak om te gaan fietsen of geeft je als groep op voor de Amstel gold race! Kortom bewegen verbetert de relatie met jezelf en anderen. 

Meer informatie?


Wil jij meer weten over vitaliteit, een gezonde lifestyle, personal training of jouw klachten en problemen met bewegen. Stuur een email naar info@natuurgeneeskundezensitive.nl of info@inzentive.nl 


Liefhebber van natuurlijk genezen?

Gratis nieuws, filmpjes, oefeningen en interessante artikelen!